- Autor: Evkana
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2 |
Mouka pšeničná hladká | 100 |
Krupice pšeničná | 100 |
vanilkový cukr | 20 |
Máslo čerstvé | 50 |
Vejce celá průměr | 55 |
Tvaroh tučný průměr | 250 |
Energetická hodnota celkem: 6672 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 75,
Sacharidy (g): 178,
SAFA (g): 47,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1334 kJ
Bílkoviny (g): 10.4, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 35.6, SAFA (g): 9.4, Cukry (g): 6.6, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Vše do hnětače, vypracovat do hladka hodně měkké, lepivé těsto, nechat odležet aspoň jednu hodinu (čím déle, tím lépe, klidně celé dopoledne). Ovoce balit tence, vařit ve vodě nebo na páře 10 min. Sypat podle chuti mákem, strouhaným tvarohem nebo skořicí, cukrem, polít rozpuštěným máslem. Všechno lze nahradit nízkoenergetickými surovinami, ale NEVYNECHEJTE vanilkový cukr !!!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.